Sång och musik

Musiken är en viktig budbärare av minnen och kan betyda obeskrivligt mycket för en begravnings helhet, tröst och behållning.

Begravningen i Svenska kyrkans ordning har sin grund i gudstjänstordningen. Inledningsmusik och avslutningsmusik är oftast stycken som spelas på orgel eller piano. Utöver detta kan man sedan välja att ha en solist eller musiker som sjunger/spelar några stycken av egen vald musik. All sång och musik går vi tillsammans igenom på begravningsbyrån.

Under gudstjänsten sjungs oftast tre psalmer och dessa bestäms tillsammans med prästen. En borgerlig begravning har ingen bestämd eller given ritual. Den utformas med stor frihet. Det finns inga begränsningar av vilken musik som kan spelas eller vilka sånger som kan sjungas.

 

Kontaktuppgifter

Allbo Begravningsbyrå
Värendsgatan 4B
342 21 Alvesta
Tel 0472-191 20
info@allbobegravning.se

Vi finns här för dig dygnet runt

Har du några frågor om begravning eller vad som gäller vid ett dödsfall? Varmt välkommen att kontakta vår begravningsbyrå i Alvesta och Växjö. Det går alltid bra att ringa till vår jourtelefon på 0472-191 20.

Kontakta oss

Allbo Begravningsbyrå Värendsgatan 4B 342 30 Alvesta
Box 102, 342 21 Alvesta
Tel 0472-191 20  info@allbobegravning.se

En minnesvärd begravning

Minnet av en begravning bär man med sig hela livet och därför är det viktigt att den blir personlig och helt enligt önskemål. Vår begravningsbyrå ser till att den begravning som du är med och ordnar blir så bra som möjligt.

Ett personligt avsked

Med personligt avsked menar vi den stund där du som anhörig får tillfälle att ta farväl. Det avsked som en begravning innebär fyller en viktig funktion i sorgeprocessen.

Blommor

Det är vanligt att hedra den avlidne med olika blomsterarrangemang vid begravningen. Blommor kan ha stor betydelse för att göra begravningen stämningsfull och personlig.

Vi hjälper er

Kontakta Oss

Tel: 0472 191 20
info@allbobegravning.se