Vid dödsfall

​Att mista en nära anhörig eller vän är en av livets mest omvälvande händelser. Därför är det helt naturligt att du just nu känner dig osäker och orolig inför sådant som du ska ta hand om. Ett gott råd är att du inte behöver ha bråttom. Det här är inte en situation som man kan behärska på samma sätt som vardagliga saker i livet.

Vi har på den här sidan samlat något av den information som är viktigast i det allra första skedet efter det att ett dödsfall skett. Det handlar om hämtning, kontakt med begravningsbyrån samt länk till en skrift på ca 30 sidor som heter just:
Hur gör jag nu?

Vi finns för Er dygnet runt

 

Hämtning

Om dödsfallet sker i hemmet eller annan plats utanför sjukhuset måste hämtning av den avlidne ske. Kroppen flyttas till ett kylt utrymme.

För utförande av hämtningar har vi jourverksamhet dygnet runt.

Vi på Allbo Begravningsbyrå sätter största vikt vid att omhändertagandet av den döde sker på ett värdigt och varsamt sätt. Vid hämtning med bår har vi alltid nya bårlakan av tyg samt en liten kudde. Alla transporter sker med begravningsbil. Denna bil används aldrig till någonting annat.
Kontakt med Begravningsbyrån

Den första kontakten med begravningsbyrån sker oftast i direkt anslutning till dödsfallet. Det vanligaste är att man efter tidsbokning besöker begravningsbyrån men vi gör även hembesök.

Hos oss på Allbo Begravningsbyrå finns professionella begravningsrådgivare som är vana och kunniga när det gäller allt det praktiska kring ett dödsfall.

Kontaktuppgifter

Allbo Begravningsbyrå
Värendsgatan 4B
342 21 Alvesta
Tel 0472-191 20
info@allbobegravning.se

Vi finns här för dig dygnet runt

Har du några frågor om begravning eller vad som gäller vid ett dödsfall? Varmt välkommen att kontakta vår begravningsbyrå i Alvesta och Växjö. Det går alltid bra att ringa till vår jourtelefon på 0472-191 20.

Kontakta oss

Allbo Begravningsbyrå Värendsgatan 4B 342 30 Alvesta
Box 102, 342 21 Alvesta
Tel 0472-191 20  info@allbobegravning.se

En minnesvärd begravning

Minnet av en begravning bär man med sig hela livet och därför är det viktigt att den blir personlig och helt enligt önskemål. Vår begravningsbyrå ser till att den begravning som du är med och ordnar blir så bra som möjligt.

Ett personligt avsked

Med personligt avsked menar vi den stund där du som anhörig får tillfälle att ta farväl. Det avsked som en begravning innebär fyller en viktig funktion i sorgeprocessen.

Blommor

Det är vanligt att hedra den avlidne med olika blomsterarrangemang vid begravningen. Blommor kan ha stor betydelse för att göra begravningen stämningsfull och personlig.

Vi hjälper er

Kontakta Oss

Tel: 0472 191 20
info@allbobegravning.se